Retention

Når bøjlerne skal af.

Når bøjlerne skal af

Når du er færdig med din behandling og har fået bøjlerne af, begynder du på retentionen, som er en periode, hvor dine tænder skal fastholdes i deres nye placering. Du indkaldes til kontrol hos specialtandlægen efter 2 måneder og 6 måneder. Her kontrollerer vi tandstillingen og biddet og sikrer, at alt er som det skal være.


Når dine bøjler tages af, er der altid en risiko for, at tænderne begynder at flytte sig igen. De har en virkelig god hukommelse og vil gerne tilbage til den plads, de kom fra. Derfor limer vi to tynde buer på bagsiden af dine tænder, så tænderne holdes på deres nye plads. Buerne kaldes retainere. Det gør vi, for at sikre, at behandlingens resultat bevares og at der ikke opstår problemer med dit nye smil. I enkelte tilfælde skal der samtidigt bruges en ganeplade eller skinne.


Tråden/ganepladen skal beholdes/bruges i det tidsrum, du får anbefalet af os, for at bid og tandstilling er stabil. Følger du ikke anvisningen risikerer du, at bid og tænder flytter på sig og behandlingen er spildt.


Retentionsperioden er en del af behandlingen og dine kontrolbesøg hos specialtandlægen er inkluderet i behandlingens pris.

Hvis tråden på bagsiden af tænderne skulle løsne sig i dette tidsrum, limer vi den fast igen. Dette er inkluderet i behandlingens pris. Skulle tråden løsne sig efter retentionsperioden, hjælper vi gerne med at fastgøre den igen mod betaling.


Hvis du mister din ganeplade, skinne eller tråden og skal have en ny, er det for egen regning.


I retentionsperioden er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om noget.