Patienthistorier

Se billeder før og efter behandling

Mette Marie: Stort overbid

Da Mette Marie kom til specialtandlægen første gang, var hun 16 år. Overbiddet og hendes tandstilling gav flere problemer: bl.a. at hun bed sig selv i ganen og at hendes tale var påvirket.

Der var også et kosmetisk aspekt: Mette Marie var meget ked at sit store overbid, at tænderne sad meget skævt og at hun viste meget af sit tandkød, når hun smilede.

Mette Maries behandling strakte sig over 3 år og indebar, at hun skulle have både en ortodontisk behandling og en kæbeoperation. Specialtandlægen rettede hendes skæve tænder og lavede to pæne tandbuer. Operationen løftede hendes overkæbe og flyttede hendes underkæbe frem.

Den samlede behandling afhjalp problemerne med overbiddet og ganepåbidningen. Mette Maries tale blev forbedret: hun læsper ikke mere. Hendes tænder er ikke skæve og når hun smiler viser hun ikke længere så meget af sit tandkød. Hun har nu fået et smil, hun er glad for at vise frem og et funktionelt bid, som ikke påvirker tænder, tandkød, kæber og tale negativt.

Kristian: Hovedpine og ekstrem slitage

Kristian blev henvist til specialtandlægen af sin egen tandlæge. Hans tænder var ekstremt slidte og han led af hovedpine og muskelømhed. Han var 48 år, da han påbegyndte sin tandregulering.

Han var ked af sine fortænder, som var ekstremt slidte.

Den behandling specialtandlægen og Kristian blev enige om indebar, at han skulle have bøjle på og den samlede behandling tog ca. 2,5 år.

Tina: Dybt bid og hovedpine

Da Tina kom til specialtandlægen var hun 37 år.

Hun havde hovedpine hverdag, og det havde hun haft gennem flere år. Hun havde spændinger i nakke- og kæbemuskler og tænderne var ømme.

Da vi kiggede nærmere på Tinas sammenbid, viste det sig, at hun havde ganepåbidning, dvs. at de forreste tænder i undermunden bed op i ganen og gav bidemærker og sår.


Tinas profil ændrede sig markant efter kæbeoperationen. Hendes underkæbe blev flyttet frem, så tænderne i undermunden fik kontakt med tænderne i overmunden. Det har skabt et godt sammenbid, som gør, at Tinas spændingshovedpine er forsvundet.


Efter 24 måneders behandling med bøjle og operation har Tina nu et sammenbid, hvor alle tænder “passer sammen”. Hun har fået et sundt og funktionelt bid.

Anders: Overbid og skæve tænder

Da Anders første gang kom til specialtandlægen var han 18 år.

Han havde hovedpine 3-4 gange om ugen og var meget ked af sine skæve tænder. Han havde store kæbeledsproblemer, bl.a. låste hans kæbe ofte.

Da vi kiggede nærmere på Anders´ tænder, var det tydeligt, at han havde et stort overbid. Hans overkæbe var for smal, alt for lille til underkæben.

Der var derfor for lidt plads til tænderne og det gjorde, at de var skæve og sammenbiddet var dårligt.

Det dårlige sammenbid var med til at give den spændingshovedpine, Anders var plaget af.


Efter forberedende behandling hos os, fik Anders en kæbeoperation. Her blev hans overkæbe udvidet og hans underkæbe blev flyttet frem.

Det skabte plads til Anders´ tænder og gav muligheden for en behandling, hvor vi kunne rette hans tænder og skabe et godt, funktionelt sammenbid.

Efter behandlingen har Anders ikke længere overbid og skæve tænder.
Hovedpinen er forsvundet og han har et smil, han er glad for.

Camilla: Underbid, krydsbid og åbent bid

Camilla var 16 år, da hun blev henvist til specialtandlægen.

Der var flere problemer med Camillas bid. Hun havde både krydsbid, åbent bid og underbid.

Derudover var der stor pladsmangel, som resulterede i, at tænderne var meget skæve: en kombination, som gav et dårligt sammenbid. Det påvirkede hendes tale, gav store kæbeledsproblemer og stor ømhed i tænder og kæbe.

Derudover var Camilla ked af sine skæve tænder, især de de to hjørnetænder i overmunden.


Efter en behandling, som omfattede både regulering med bøjle og operation har Camilla nu et bid, som er både funtionelt og smukt. Behandlingen har givet store og synlige resultater. Hun har fået en operation, så kæberne nu passer sammen både mht. placering og størrelse.


Efter behandlingen har Camillas profil også ændret sig meget. Hun har ikke længere underbid. Hendes ikke kæbeledsproblemer er væk og hendes tandstilling påvirker ikke længere hendes tale negativt.

Katrine: Stort overbid og læbefang

Katrine blev henvist til klinikken af kommunen.

Hun var ked af sit store overbid, og at underlæben blev fanget af fortænderne i overmunden.

Den behandling specialtandlægen og Katrine blev enige om indebar, at hun skulle opereres i kæben og have bøjle på. Den samlede behandling tog ca. 3 år.

Helle: Parodontose og mistet tand

Helle blev henvist til specialtandlægen af sin egen tandlæge. Hun led af parodontose og havde mistet en fortand.

Helle var 50 år og havde oplevet, at hendes tænder var begyndt at flytte sig og blive meget skæve. Helle var ked af den måde hendes tænder så ud på og ked af, at hun manglede en tand.

Den behandling specialtandlægen og Helle blev enige om, tog 18 måneder og indebar, at Helle skulle have bøjle på, så tænderne igen sad rigtigt, og der blev plads til et implantat, som skulle erstatte den mistede tand.


Efter behandlingen har Helle nu et smil, som hun ikke er bange for at vise frem og hvor tænderne ikke længere er skæve.

Hun har også fået et implantat indsat, så hun har et komplet og smukt smil.

Lars-Ole: 44 år, aldrig for sent

Lars-Ole er en af dem, som fik rettet sine tænder, da han var barn, men som har oplevet, at tænderne flytter sig med tiden. Det resulterede i stor slitage på tænderne, at Jens Ole fik et åbent bid og smerter i kæbemusklerne. Han måtte sove med bideskinne hver nat og tage smertestillende hver dag.

Som 44-årig blev han henvist til specialtandlægen af sin egen tandlæge og besluttede sig for at gå i gang med en behandling.


Det, som for andre kan se ud som en lille ting, kan være et stort problem for den, som har problemet og kræve en større behandling, end man tror. Og give en større lettelse og livsværdi, når behandlingen er gennemgået.

Lars-Oles behandling tog 2 år og har givet ham et funktionelt bid, som ikke skaber problemer med muskelsmerter, nedslidte tænder og problemer med talen.

Ann-Louise: 27 år

Eksempel på, hvordan tandsæt og sammenbid ændrer sig efter en behandling.

Poul Erik: 55 år

Før og efter behandling.